Today’s garden birds

This weekend my students at the local secondary school are counting their garden birds. Of course I took part in this interesting project and counted the birds in my garden in the hours between 11 and 12 am. I also took some photoes, but that goes without saying 😉

bokfinka-4
Chaffinch / Bókfinka

Weather: NE 12 m/sec, clear sky and temperature 0°C.
In this one hour I counted:
Redpolls  40
Starlings 27
Blackbirds 6
Chaffinches 4
Redwings 2
Blackcap 1

audnutittlingur-66
Redpoll / Auðnutittlingur

Nú um helgina eru nemendur mínir í FSu að telja garðfuglana sína. Ég tók að sjálfsögðu líka þátt í þessu skemmtilega verkefni og taldi garðfuglana mína á milli kl. 11:00 og 12:00 í morgun. Jafnframt tók ég myndir af nokkrum tegundum.

stari-4
Starling / Stari

Niðurstaðan:
Auðnutittlingur  40
Stari 27
Svartþröstur 6
Bókfinka 4
Skógarþröstur 2
Hettusöngvari 1